Organisationsudvikling
Organisationsudvikling: At kunne det, I sætter jer for
Forestil dig: Du og dine venner har besluttet jer for en uges vandretur i Nordnorge. Nogle af jer læser op på, hvad det kræver af jer, får gode råd af de erfarne, træner op til turen, pakker det rigtige udstyr og tager et vildmarkskursus inden afgang.
Andre i vennegruppen har ikke tid eller råd til al den forberedelse og regner med, at det hele nok skal gå.
Hvem får den bedste ferie? Det gør de bedst forberedte selvfølgelig: Mere overskud til at nyde turen, mindre risiko for skader og uheld og færre negative overraskelser.
Hvis du og din virksomhed står overfor en ny strategi eller en ny udfordring, så gælder den samme logik: Hvad skal jeres organisation kunne for at lykkes med det, I nu sætter jer for?
Hvis I skal være mere innovative, må I arbejde med frygten for at fejle. Hvis I skal være mere tilstede for jeres kunder eller brugere, må I forenkle bureaukratiet. Hvis I skal samarbejde mere på tværs, må I arbejde med jeres tendens til at konkurrere med hinanden. Dét er organisationsudvikling.
Hvis du er mellemleder, så kender du dilemmaet: Du ved, at det er nødvendigt med organisationsudvikling, men du har hverken tid eller råd til en konsulent. For mig er dét en kendt situation, og jeg ved, hvordan I fokuserer på det vigtigste og får plads i både kalender og budget.
Hvilke udfordringer arbejder jeg med gennem organisationsudvikling?
Implementering af ny strategi
Sammen sikrer vi, at jeres organisation er klar til at omsætte strategiske mål til handling ved at styrke de nødvendige kompetencer og processer.
Forbedring af samarbejde på tværs
Vi arbejder med at nedbryde siloer og skabe en kultur, hvor teams samarbejder effektivt på tværs af afdelinger.
Fastholdelse af nøglemedarbejdere
Vi udvikler initiativer, der øger trivsel og engagement, så I kan fastholde jeres vigtigste talenter.
Optimering af organisationsstrukturer
Vi tilpasser strukturer og roller for at sikre, at organisationen er smidig og kan reagere hurtigt på forandringer.
Udvikling af ledelsesteams
Vi styrker jeres ledelsesteams, så de er bedre rustet til at tage ansvar for den overordnede udvikling af organisationen.
Håndtering af kriser og udfordringer
Jeg hjælper jer med at navigere gennem kriser, så I kommer styrket ud på den anden side.
Integration ved fusioner og opkøb
Vi sikrer en succesfuld integration af kulturer og processer, når organisationen udvides gennem fusioner eller opkøb.
Skabelse af en bæredygtig organisationskultur
Vi arbejder med at opbygge en kultur, der understøtter organisationens langsigtede mål og værdier.
Hvordan foregår et forløb med organisationsudvikling?
Allerførst tager vi en kort samtale over telefonen eller online om det, I gerne vil arbejde med, for at finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe jer, og om vi er et match. Dernæst mødes vi og bruger en times tid på at vende jeres udfordring, så jeg kan udarbejde en rå skitse til, hvordan et forløb kan se ud. Skitsen vil indeholde nogle bud på konkrete tiltag, hvor meget tid vi skal bruge, og hvad budgettet er. Bagefter tilpasser vi sammen skitsen og afstemmer forventninger til hinanden.
Dernæst skal vi typisk, men ikke altid, igennem godkendelse af forløbet hos jeres interessenter eller jeres ledelse, og her hjælper jeg gerne. Jeg har ofte deltaget i møder med direktioner mv. og hjulpet med at skabe en gensidig lytten og en tillid, der mindsker behovet for såkaldte sign offs og afrapporteringer.
Ikke to forløb er ens. Jeg fokuserer på at hjælpe jer med selv at blive i stand til varetage den udvikling, I ønsker. Det betyder, at jeg rådgiver, faciliterer gode samtaler, tegner og fortæller, designer og instruerer jeres HR og/eller ledere. Nogle klienter vil kun have mig med frem til implementeringsfasen, og andre har mig med hele vejen.
Et forløb med organisationsudvikling er for jer, der:
Står overfor en stor udfordring
Arbejder med en ny strategi
Planlægger en fusion eller et opkøb
Har problemer, I ikke kan komme videre med, såsom dårlig trivsel, højt sygefravær eller problemer med fastholdelse
Har fået modstridende mål fra den øverste ledelse, såsom krav om vækst og besparelser eller lignende
Ønsker nye perspektiver på jeres organisation
Har brug for en stærk profil til organisationsudvikling af og til, men ikke ofte nok til selv at ansætte
Tag kontakt i dag
Hør mere om, hvordan jeg arbejder med organisationsudvikling: Tag kontakt og lad os finde tid til at løse jeres udfordringer.
Sådan arbejder jeg med organisationsudvikling
Kernespørgsmålet for mig er: Hvad skal I kunne i fremtiden, som I ikke allerede kan i dag? Det er det spørgsmål, som afgør, om det overhovedet er værd at bruge tid på ledelse og organisationsudvikling. Det er et spørgsmål, de færreste stiller, og som endnu færre har et klart svar på. Derfor er det en del af den første fase i vores samarbejde, og det hjælper jer med at blive helt skarpe på, hvad I vil.
For at nå frem til svaret på kernespørgsmålet, skal vi også i dybden med, hvad det egentlig er, virksomheden har sat sig for: Vi skal snakke forretning, og vi skal skabe sammenhæng mellem forretningsmodel, strategi og fokuspunkter i forløbet.
Nogle bliver grebet af en slags FOMO, der får dem til at tro, at hvis de ikke også hopper med på de nyeste trends og bliver en skills-based eller regenerativ organisation, så går det dem dårligt. I virkeligheden er det de færreste af disse trends, der overlever, og derfor kan I regne med, at jeg ikke hiver nemme koncepter op af lommen. Det handler udelukkende om, at I bliver i stand til at gøre det, I har sat jer for.
På min egen rejse har jeg mødt nogle af de dygtigste på feltet og taget ved lære af dem. Jeg har kombineret min erfaring fra erhvervslivet med studier i filosofi og psykoterapi. Derfor kommer I til at møde en konsulent, der arbejder konkret med forretningen og med de mennesker, der skal lykkes med den, imens jeg stiller gode spørgsmål undervejs.
Hvem er mine klienter
Mine klienter er typisk People-/HR-funktioner i større, internationale virksomheder, men det kan også være ledere i små og mellemstore organisationer, offentlige organisationer og private virksomheder. Fælles for dem er, at de har brug for den type spørgsmål, jeg stiller.
Er I en international virksomhed, der står overfor et opkøb, som forandrer organisationen markant: Har I den rigtige ledelsesgruppe, og er den klar til udfordringen? Hvordan skaber I et sus af begejstring i hele organisationen og en tro på, at den store opgave er værd at bidrage til?
Eller er I en organisation, der er så træt efter årevis med store forandringer og besparelser, at noget radikalt må ske: Hvordan kan organisationen udvikle sig til ikke bare et sted, der er værd at blive, men et sted, medarbejdere gerne vil have på CV’et?
-
At arbejde med ledelsesudvikling, talentudvikling, teamudvikling, diversitet og inklusion, aflønningspolitik, medarbejdertrivsel, loyalitet og alle andre aspekter der former en organisation.
-
At skabe den kultur, mangfoldighed, loyalitet og trivsel der skal til, for at en organisation kan lykkes med det, den sætter sig for.
-
Fordi det giver jer styrken til at opnå det, I gerne vil. Og hvis I allerede har den styrke, så giver det jer muligheden for at sætte endnu mere ambitiøse mål.